Service / Reperasjon

Vi tilbyr service og reparasjon av varmepumper.
Vi ordnar delar, feilsøker, rensar, demonterar og monterar ny varmepumpe.

Service på varmepumpa

For at varmepumpa skal fungere optimalt, anbefaler vi at du får utført service annakvart år.

Dette er for å rense ut skit og støv. Ein service vil optimalisere ytelsen og sørge for at du utnyttar varmepumpa sin fulle effekt og minimerar strømforbruket. Ein riktig utført service vil også forlenge levetiden på varmepumpen og bedre inneklimaet i din bustad.

Fastpris kr 2500,- *
*Inkluderer køyring innanfor vårt nærområde.
Filter, bytte av delar, lekkasje av kjølemedie og andre defektar er ikkje inkludert i serviceprisen.

Regelmessig vedlikehald

Vi anbefaler i tillegg at du sjølv utførar vedlikehald regelmessig:

Rengjøring av varmepumpa sin innendørsdel

Støv og luftbårne partikler finst i alle hjem, og det er derfor lurt å tørke over varmepumpa sin innendørsdel ein gong i veka slik at du fjerner overflatesmusset. Som for andre elektroniske apparater skal ein unngå å bruke støvsugeren til å fjerne støvet.

Dersom nokon i husholdninga røykar innandørs, eller dersom luft til luft-varmepumpens innendørsdel er plassert nær eit kjøkken med mykje matos, er det lett at dette festar seg i lamellane og dannar ei feit overflate. Derfor kan det vere lurt å leige inn ein fagmann for ein meir omfattande reingjering ein gong i året. I andre tilfeller bør det halde med service på varmepumpe kvart andre år, med mindre anna er oppgitt i garantiavtalen.

Reingjering av luft til luft varmepumpa sitt filter
  

Du kjem til filteret ved å opne luka forann på innedelen. Ta ut filteret, og støvsug det grundig. Når filteret virkar slitt, er det på tide å kjøpe eit nytt. Husk at du alltid bør kjøpe eit filter som anbefalast for nettopp din luftvarmepumpe. Kontakt gjerne oss om du er det minste i tvil om korleis reingjeringa skal utførast.